KOLIK ČASU ZBÝVÁ DO PŘÍŠTÍ PRAKTICKÉ ŽENY


úterý 17. září 2013

Kuře EXPO

Pustil jsem se do vaření. Tak, že něco zase ukážu... Ne, že by to jiné dny nebylo ke shlédnutí, ale že by to byla bomba, to taky ne. Tentokrát jsem překvapil sám sebe.
Tohle kuřátko je trochu okouknutý recepty Marty s trochou experimentální improvizace. Za tu snahu budete odměněni lahůdkou.

Tak si klikněte na MOJE RECEPTY :–)

pondělí 16. září 2013

Někdy jsem pomalejší

Stává se, že mi některé věci utíkají, ale není to ještě tak zběsilé. Stačí mi však ťuknout třeba napovědět otázkou a už zrychluju.
Dneska mi položila čtenářka jednoduchou otázku: Kdy bude na webu Praktické ženy galerie konkurzu na téma Prázdniny. Po omluvě jsem připsal: Jdu na to!
Tak tady to je. Stačí si kliknout.

Tak se podívejte...

čtvrtek 12. září 2013

Pletení rukama vede

Kdybych měl vyhlásit výsledky hitparády videí, které jsme pro Praktickou ženu natočili, vyhrála by Pavlína, jak plete rukama.
Už tenhle návod vidělo skoro 50 tisíc čtenářek. Slušné číslo, že jo?! Pavlína je prostě skvělá!
PLETEME RUKAMA...


Fíková party

Do Chuti a stylu, také v tom časopise mám prsty :-), jsme včera páchali fíkovou party. Rubrika Tři v tom, tentokrát ve složení Zuzana, Eliška a já. Dočtete se zčátkem října co jsme vařili (a pekli) a míchali z fíků a jak nám chutnalo. Recepty samo nebudou chybět.
Ráno jsem vyrazil pro pečicí formu na koláč, který byl v plánu. Ono se nám to tak stává, že pár podstatných věcí chybí a já vyrážím.  Pro koláč, který jsme měli vyzkoušet do říjnového čísla Chutě a stylu, byla ta forma docela podstatná. Den se povedl, koláč dopadl prostě božsky. To si pochutnáte!
Eliška se Zuzanou v akci.
Zuzana dokončuje dezert. A budeme fotit.
Nabídnu vám kousek koláče... celý je v říjnové Chuti a styl. Ale teď právě vychází zářilové číslo a tak si taky zamslsáte...

Dita P.

Dita P. je Dita Pecháčková a  vydala kuchařku Deník Dity P., to víte i z Praktické ženy, už jsme z ní také vařili a chutnalo. Dita P., která jak sama říká nesnese nikoho v kuchyni, když vaří, má teď i svou televizní show. To je docela skok přes vysoký plot...
Protože ji oslovil režisér David Ondříček, že natočí její kuchařku, nemohla omítnout, takže se jí do kuchyně nastěhovala parta filmařů. Než se pořad v České televizi objevil, pozvala Dita pár lidí do své kuchyně, kde se část dílů show také točila. Cinkli jsme si šampáněm, loď může vyplout... Ochutnal jsem báječnou červenou řepu v salátu, cvaknul si šampáňa a cvaknul si Ditu, a zeptal se, jestli David Ondříček jí do vaření nemluvil, když také miluje jídlo. Prý ne, David má radši jinou kuchyni než Ditinu českou klasiku. Jak to všechno dopadlo, tedy ne moje setkání s Ditou, ale celé hemžení v její kuchyni, to si zkuste na vlastní oči posoudit na ČT.
Dita P. je dost upovídaná, takže jí show sedne jako ulitá.


Panenka je venku a prší

Je to všechno nějak zamotané, hlavně ale už jsem zpátky. Kdo by si myslel, že mám tak dlouhou dovolenou, mýlil by se. Jenom mi kompletně odešel počítač. Takže proto to ticho.
Panenka je venku a zatímco jsem napsal, že nějak funguje podle vlastního nepochopitelného režimu, přestává pršet a ukazuje se sluníčko. Že by to teda fungovalo? Každopádně je to radostnější...
To je docela nepříjemná věc, když ztratíte kontakt se světem, kontakty v adresáři, rozdělanou práci a všelijaké vychytávky, které zatím z mlčícího počítače nikdo nedostal. Tak jste třeba přišli o autentické sdělení, že jsem k narozeninám dostal předpovídací domeček, ten panenkou (bude hezky) a panáčkem (nebude hezky). A trochu si se mnou oba hrají. Jednou vyleze panáček a je vedro, dneska zase vykukuje panenka a prší. Možná se jenom vyběhla přesvědčit, jestli bude hezky, netuším. Tak si spolu hrajeme loterii a když už je to podezřelé, jakože se oba zasekli, zatáhnu za komínek a jeden z nich vyleze, nebo se oba jenom nachystají na startovní čáru. A je legrace. O počasí mi toho řeknou stejně tolik jako předpověď z médií.