Grilovaný meloun s rukolou
Příprava 15 minut • vaření 15 minut
½ melounu •
¼ šálku
balsamikového octa • extra virgin olivový olej • sůl • 2 šálky čerstvé
rukoly (omyté a osušené) • 1 šálek kozího sýra • černý pepř (čerstvě
mletý)
1 Meloun nakrájíme na plátky o síle asi 2,5 cm a
vykrájíme čtverce dužiny o stranách 7 nebo 8 cm. Opatrně špičkou nože
zbavíme pecek.
2 Balsamikový ocet nalejeme na malou pánev a
přivedeme k varu, stáhneme oheň a při mírné teplotě necháme vařit, aby
vznikla konzistence sirupu. Je dobré tvoření sirupu sledovat, aby se
ocet příliš nevyvařil a nevytvořila se tuhá hmota.
V tom případě stačí tuhý sirup rozpustit přidáním octa a ještě mírně
povařit.
3 Grilovací pánev zahřejeme na středním plameni
s trochou olivového oleje, vložíme plátky melounu a jemně přelejeme
olivovým olejem. Grilujeme asi 2 minuty po každé straně, dokud nebudou
rýhy pánve na melounu patrné. Přendáme na talíř s rukolou
a posolíme.
4 Na grilované plátky melounu nadrobíme kozí sýr,
jemně přestříkneme olivovým olejem (olej v rozprašovači je pro to
ideální) a přelijeme balsamikovým sirupem. Nakonec poprášíme čerstvě
mletým černým pepřem. Ihned podáváme.
Přistižen při činu. Už jsem ochutnal a je to překvapující a lahodné. Nebojte se balsamikového octa, ta silná chuť se díky sirupu úplně zjemní. |
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky za reakci :-)