Takhle rychle se mi ještě nepodařilo zprostředkovat co se děje v redakci. Bára z Chuti a stylu se vydala okoštovat kurz vaření Chefparade. Vybrala si francouzskou kuchyni. Netušila, že se tam zastavím.
Takže rychlý návrat a šup se zprávou na facebook:
Chuť
a styl právě v akci: Naše redaktorka se právě teď účastní kurzu
francouzské kuchyně ve škole vaření Chefparade v Praze na Husitské
ulici. Už mají za sebou salát Caesar a také konfitovaná kachní prsíčka
se pečou, zastihl jsem všechny při přípravě zeleninového quiche. Na
fotce je Lukáš, který dneska francouzskou kuchyni učí a Barbora, naše
redaktorka. Její sympatický partner při vaření Marián (vaří se tu vždy
po dvou, je to úžasné, že v tom nejste sami, sám jsem si to taky
vyzkoušel před časem) nechtěl být na fotce, tak je tam jenom kousek jeho
ramene za Lukášem. A to není konec. Čeká je dneska ještě setkání
rattatouille a flambované palačinky. Fajn zkušenost. Ty vůně nelze v
časopise chuť a styl otisknout, zkušenost Barbory ale v ní v přštím čísle najdete.
|
Quiche |
Bára je nadšená. Milá atmosféra, někdy
nejisté kroky účastníků a otázky. Proto je to kurz, že jo. Lukáš, který
kurz vede odolává mým otázkám. Finále quiche - vonělo to skvěle, ale já jsem jim ochutnal
kachničku. Povedla se. :-)
Pak přišel prubířský kámen - flambování palačinky.
Napřed palačinka, OK, pak ji otočit a už to letí. Taky to neumím :-)
Lukáš mě ujistil, že na pánvi zase tolik nezáleží, záleží na gryfu jak palačinku otáčíte.
|
Lukáš evidentně pomáhá soustředěním, aby se otočení palačinky Báře povedlo... |
Bára to zkouší, fandím jí, ale ještě to není dokonalé. Pak polít Napoleonem a zapálit. Efektní závěr kurzu. Tak jsem všechny už nechal v klidu, aby si pochutnali.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky za reakci :-)