Nápověda se sluší, takže:
1. Chutná to moc dobře, až moc dobře na pověst, kterou u nás nepochopitelně udržujeme na tuhle tradiční pochoutku v jedné ze zemí Evropy!
2. Necháte švestky a rozinky celý den v sherry, pak všechny ingredience dáte dohromady a na to stačí pět minut. A teď to šest hodin vaříte.
Už vám svítá?
Nějaký nápad?
Fotky možná napoví (nebo taky ne):
Šest hodin tuhle dobrotu vaříte ve vodní lázni. Můžete k tomu mít speciální formu s víkem a nebo si taky vystačíte s odolnou miskou, kterou zabalíte do alobalu (ještě, že ho někdo vynalezl :-) ) |
Nemusíte se bát, že by prohibice ohrozila tenhle experiment v kuchyni. Sherry se vejde do limitu dnešních dnů – 20 procent alkoholu. Protože je to vlastně víno... Dezertní víno. Tak třeba Fino – suché a světlé víno s barvou slámy obsahuje 15-17 % alkoholu. Oloroso (doslova „vonné“) – sladké, tmavé víno se silným buketem má jantarovou až mahagonovou barvu a z vín sherry má nejvyšší procento alkoholu (18-20 %). Ale pořád je v normě...
A ještě jedna nápověda:
Do země, odkud recept pochází, se sherry dostalo ze Španělska jako válečná kořist a získalo si velkou oblibu. Takže pokud jste hádali cosi španělského, nápad škrtněte. Je to z jiné země Evropy. Ale to už jste hodně hodně blízko :-)
Rozluštění hádanky najdete v příští Praktické ženě, která vyjde 11. října.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky za reakci :-)