Ale proč jsem potřeboval těch 40 stroužků česneku?
Na kuře podle Sarah Carey, která se inspirovala francouzským venkovem!
Potřebujete kuře, česnek (tak asi 40 stroužků), máslo, sůl a pepř. A čerstvý tymián.
A co dál?
Celé kuře docela důkladně potřete máslem, osolíte, opepříte, a šoupnete do misky. Viděl jsem to na videu – Sarah vzala kus másla a rozmazávala ho po kuřeti. Zkusil jsem to taky a protože nejsem tak zdatný a hlavně trpělivý, nakonec jsem kuřátko pokryl na tenko pokrájeným máslem. Taky se rozteče...
Pak obsypete kuře vším tím česnekem slavně vyloupaným, přidáte snítka čerstvého tymiánu a šoupnete do trouby předehřáté na 250 stupňů. Po chvíli teplotu zmírníte na takových 160 stupňů a pečete tak hodinu. Občas přelijete vypékanou šťávou. Chvíli jsem bojoval s tím, že je to vlastně jenom máslo, a tak jsem přidal trochu vody. Všechno to nádherně voní, chutě se propojují a už se vám sbíhají sliny.
Žádná velká věda, ale české kuře na francouzský způsob podle amerického videa českému šéfredaktorovi chutnalo. Moc. Všechny chutě se spojily a když k tomu přidáte šťouchané brambory s jarní cibulkou a vše přelijete trochou sosíku, je to bašta.
Jo, a ten tvrdě vydobytý česnek pak vyhodíte :-)
Kuřátko má svázané nohy. Na to jsem při startu zapomněl, takže je svazoval asi po dvaceti minutách... No jo... |
České kuře na francouzký způsob podle američanky - docela dobrý, pěkně mě to pobavilo. A ještě se mi líbí - jakože jarní cibulka v říjnu :-) Blanka D.
OdpovědětVymazat