Dnešní večeře:
Kuře s houbami |
Podle receptu z Austrálie jsem to měl trochu podlít brandy, nemaje, šoupnul jsem bílé víno. taky dobré.
Chcete to vyzkoušet?
Takže:
lžíce olivového oleje
1 nadrobno nakrájená cibule
400 g hub (já si pomohl skleničkou nakládaných hub)
2 lžičky sladké papriky
2 stroužky česneku jemně nastrouhaného (dal jsem víc)
2 lžičky sladjé papriky
třetinku šálku brandy (dal jsem deci bílého vína)
200 g smetany (vyberte si, tučná, jako já, nízkotučná, která je doporučená)
dvě hrstě mladého listového špebátu
dvě hrstě širokých nudlí
kuřecí prsa
A jdeme na to:
Rozehřejeme olivový olej v hluboké pánvi, až se olej rozpálí tak tak vhodíme na jemno nakrájenou cibuli. Měla by být dozlatova, pak jsem přidal papriku a česnek a taky víno, míchal až se to začalo vařit.
Další krok:
Nakrájel jsem kuřecí prso na menší kousky a přial na pánev. Přidal jsem půl šálku studené vody a všše přivedl k varu. Pak jsem snížil teplotu, po sedmi minutách jsem přidal listový oenát. A nechal deset minut dusit.
Zatímco všechno bulalo, uvařil jsem široké nudke,
A pak dal směs na talíř.
Napřed široké nudle, pak směs.
Jo, zkuste si taky pochutnat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky za reakci :-)