KOLIK ČASU ZBÝVÁ DO PŘÍŠTÍ PRAKTICKÉ ŽENY


pátek 24. května 2013

Ochutnávka v Královské zahradě

Tak jsme si dneska dovolili s grafičkou Zuzanou luxus a vyrazili na Prague Food Festival, který se o tomto víkendu koná v Královské zahradě na Pražském hradě.
Tím luxusem míním, že jsme přichvátli, abychom odpoledne okoukli kulinářský festival. A ono se to pořád nedařilo, odpojoval se mi server, tedy srdce všeho elektronického, takže klidná práce byla spíš dobrodružství s trefným označením "na mrtvici", Zuzana sotva stíhala tisknout tzv. prepressy, což je naše práce, kterou předáváme kolegům ze studia ke konečnému zpracování. Systém byl nějak pomalejší a tiskárna nám dávala co zabrat, dávala si na čas..., ale nakonec se nám podařilo říct: "Tak jo, jedeme. Zítra doděláme resty."
Krásné prostředí Královské zahrady, stany s nabídkou nejrůznější lahůdek, které asi nejde za necelé dvě hodiny obrazit. Naše volba padla na stan restaurace Avantgarde, fronta se nám zdála učekatelná. Zaujala mě nabídka v menu – marinované tygří krevety v zázvoru se salátem z manga a mořskými řasami wakame. Už proto, že jsem krevety měl v receptu k ověření do čísla Praktické ženy, které vyjde 16. května, tak jsem chtěl omrknout jak si s nimi dokáží poradit profíci. Fronta se najednou dala rychle do pohybu a bylo jasné, že buď přišly posily nebo se něco děje. Dělo. Vypadl proud. Bude jenom to, co není potřeba hřát, táhlo se frontou.
Vydrželi jsme, protože se najednou fronta vyzmizíkovala a dostali jsme Dorůžova pečený steak Top Blade s vaječnými nudlemi, zeleninou a tempurou z bílé cibule, Fazolkový ragout s chřestem, máslovou omáčkou a lanýži michelinské kuchařky Reine Sammut a koláček se zmrzlinou. Proud zase naskočil, ale nechtěli jsme čekat patnáct minut.
Třeba to už bude s proudem o víkendu bez problémů.

Tak jak mi chutnalo?

A Zuzaně?





Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za reakci :-)