KOLIK ČASU ZBÝVÁ DO PŘÍŠTÍ PRAKTICKÉ ŽENY


středa 24. července 2013

Taky důvod proč vypadnout

Už nějaký čas sleduji cvrkot na našich ulicích. Přibývají cyklostezky, na vozovkách jsou pruhy pro cyklisty, kola mohou dokonce už jezdit v protisměru v jednosměrkách...
Jenomže nějak nemůžu pochopit, proč se kola řítí taky po chodnících. Těch, kde se pro záplaty nedá skoro chodit, ale ještě je to aspoň něco. Zrovna dneska se zpoza rohu na mě jeden vášnivec vyřítil. Ani nedbal, že když už, tak mám mít přednost zprava. Kdybych šel s Albertem, který je vždycky trochu vepředu, schytal by to nejspíše on. Taky ho začínám chápat, že nesnáší cyklisty. Očekává od nich nejspíš právě takové situace. Takhle se jezdí i po setmění, a když jsem měl kolo, muselo mít světlo, to asi už dneska není potřeba. No, jejich věc.
Docela chápu to, že se cyklista bojí jezdit po silnici – vyskytují se tam přece predátoři v podobě aut. Tak se uchylují na chodník, kde jsou silnější zase oni a stávají se sami predátory. Tak si asi pořídím helmu, abych to zdravé pohybování spoluobčanů přežil ve zdraví nebo aspoň minimalizoval škody na těle. No ještě to promyslím, tak na chvíli z těch chodníků zmizím :-)

Už se nebudu bát na chodníku. A díky sluchátkům nezaslechnu poznámky spoluchodců.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za reakci :-)