KOLIK ČASU ZBÝVÁ DO PŘÍŠTÍ PRAKTICKÉ ŽENY


sobota 8. září 2012

Sluníčko v Berouně, trhni si :-)

Vyhlásil jsem si dovolenou, ale ještě zbývá pár věcí dotáhnout. Třeba zajet do Berouna na hrnčířské trhy, které doporučuju všem, kdo to nemají daleko.
Holky na naší facebookové stránce HOLKY V AKCI vyhlásily sluníčkový týden a teda sobota, ta se vydařila. Možná až moc.
Vstali jsme s Albertem později než obvykle. Ale bylo jasné, že do Berouna tentokrát jedeme jenom my dva, tak se tomu rannímu frmolu je lepší vyhnout.
I tak jsme chytli polední špičky, sluníčko pálilo, Albert loudil klobásu a pak se chtěl seznamovat se všema psama, co na berounském náměstí taky byli.
"Je tady hlava na hlavě," křičela nadšeně jedna paní do mobilu. "Přijeďte!"
Asi se jí zdálo hlav málo.
Někdo to zase tak všechno neprožíval.
"Samá keramika," poznamenal chlapík dotčeně ke své ženě.
"Nediv se, když jsme na hrnčířských trzích!"
Letošní podzimní trhy byly zase víc o keramice, méně šmuků a cetek, více řemesla. Paráda! A keramici z Evropy (Maďaři jsou v Berouně klasika, Němci, a kouzelní Španělé...)
Chleba ke klobáse byla zase nejspíš včerejší, ale to tak bývá :-(
Zajímavá keramika, už poznám stánky podle stylu keramických dílen. Nebudu jmenovat, ale jeden taky nejmenovaný keramik mě štve, protože už několik let nabízí krásné velké hrnky, no spíš obří hrnky a má variantu bílá s červenými puntíky, opačnou nedělá. Ale v modré ji má. Nejspíš mu to na jaře už řeknu :-) A třeba na podzim takový hrnek koupím.
Když sem zajedete, je radost se dívat. Moje návštěvy se keramikům nějak moc nevyplatí, protože už nemám kam ty věci dávat, tak jenom pátrám, co kdyby se objevilo něco tak fantastického, že místo najdu. Jezdím sem osm let, tak je to snad pochopitelné.
Ale protože jsme s Albertem přijeli na poledne, bylo jasné, že náhradní šamotovou myš nekoupíme. Ty vždycky zmizely hned ráno.  Tak máme doma tu s uraženým nosem, uchem a ukousnutým ocáskem (všechno Albertova tvořivost). Třeba na jaře... A brzo ráno...
Ale ještě zítra máte šanci Beroun navštívit. Třeba máte místo doma, kam se pěkný kousek hodí, nebo něco do kuchyně, nebo...
Bylo to nádherné slunečné odpoledne, a sluníčko tentokrát trhalo ve svitu rekord :-)
Bacha, na jaře přijdu zas!


Housenky zajímaly i Alberta – už kvůli těm štětinám ze štětek na holení.


Příběh o potopě...

Polštář pro inspiraci, pod hlavu je asi moc tvrdý :-)

Španělská vizitka.

Albert má vyhraněné zájmy a ty si hlídá. Proto je levandule za katrem, aby přežila, proto má šamotová myš ukousnutý ocas, uražené ucho a nos... Proto je vrba v kleci, ke které Iveta z Holek v akci (náš facebookový klub) poznamenala, že je to zajímavé. To jsme oba netušili, že ze stejného pletiva se dá udělat ptačí klec....
Vše na prodej, kromě dekorace. Jenom nevím, zda tou dekorací je myšlena ta klec nebo i ten ptáček...
Sluníčkový den... Někdo takové magnety musí a někdo nemusí...
Španělská mořská panna do zahrady. Jestli vám chybí na zahrádce u rybníku, nebo bazénu...
Bye, bye, Beroune, zase příště. (Mám takové podezření, že na té fotce je můj dvojník, ale třeba si jenom fandím...)










Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za reakci :-)