KOLIK ČASU ZBÝVÁ DO PŘÍŠTÍ PRAKTICKÉ ŽENY


pondělí 19. listopadu 2012

Zavíráme

Tak jsem ráno přidal poslední kousky fotek do našeho konkurzu na nové autorky a konec. Vždycky na naší facebookové stránce Holky v akci ohlásím, že už to bude za pár hodin a vždycky tam ještě přibyde pěkná řádka fotek.
No, oficiální konec je vždycky o půlnoci, a když ráno vstanu, tak přidám poslední. Jinak bych si asi musel vždycky počkat na půlnoc. Konkurzu tenhle malý návdavek času nijak neublíží, je ti opozdilci už získají minimum hlasů. Občas se objeví v poště protest, jak je možné, že má někdo stovky hlasů a někdo jenom desítky. A že by měla vyhrát jiná fotka. Když jsme s konkurzem začínali, tak první kolo bylo bez hlasování. A to se sešlo žádostí, že autorky chtějí vědět jak se jejich tvoření líbí. Tak jsme změnili pravidla jen v tom ohledu, že čtenářky mohou hlasovat, ale výběr autorky dál zůstává na redakci. Další kola byl kolem hlasů docela mazec, ale hlavně kvůli tomu, že si některé autorky nepřečetly pravidla. A teď už všichni vědí, že nepořádáme hitparádu s hlavní cenou cestou kolem světa.  Co víc, že vybraná autorka má najednou práce nad hlavu, protože představení jejího tvoření v časopise znamená, že třeba loutku nebo pletenou sovu udělá znova – kvůli fotkám postupu.
Jo, jsem moc rád, že to autorky tak berou a vytvářejí s námi časopis, který nabízí nápady, návody a inspiraci.
Těm, které se do redakčního výběru musím poděkovat za trpělivost, objevují se svým tvořením v dalších kolech. Jenom si v těch stovkách jmen nevedu statistiku, takže těžko můžu říct kolikrát se objevily na stránce s fotkami než jsme je vybrali.
Při výběru těch, které představíme na stránce galerie čtenářek si pak drbu hlavu, že mě něco takového napadlo vůbec odstartovat. Přeme se u kulatého stolu nad fotkami a zužujeme výběr. Stránka není nafukovací. Občas i šéfredaktor prohraje a jeho favoritka vypadne. Často je to jako v té talentové soutěži o cestu kolem světa – vyberte mezi dvěma zajímavými ukázkami tu jedinou, když je to tak vyrovnané. Kdyby u stolu seděli všechny čtenářky Praktické ženy, možná bychom se přeli půl roku :-)
Ale nakonec se všichni vždycky shodneme. A taky víme, jak báječné autorky ukazují, co dovedou. A představují se nám nejenom autorky z Česka, velký zájem náš konkurz vzbudil i za řekou Moravou, kde má časopis dost čtenářek, objevila se i autorka z Německa...
A já si říkám, jak je to báječné, když má někdo takové hobby, které přináší relax a potěšení.
Tak už se zase těším (a jsem napnutý zároveň) jak bude probíhat výběr z právě uzavřeného konkurzu.

První autorka, která otevřela účast v konkurzu na téma Dárky pro radost byla
RADKA VOŘÍŠKOVÁ
DALOVICE
Konkurz Dárky pro radost uzavřela
EVA KOMÁRKOVÁ
ČESKÁ LÍPA
Tak to začalo tentokrát srdíčkem a končí sponkou do vlasů. Galerii všech ještě na webu necháváme, ale už nic nepřibyde. Konkurz na téma Dárky pro radost skončil.
A chystáme nové téma.

2 komentáře:

  1. Taky jsem o hlasování přemýšlela.Kdyby se mi chtělo,tak budu u toho chvíli sedět,klikat na svůj příspěvek a přihazovat si hlasy do aleluja.Ale nejsem blázen,že.
    Některé soutěže to mají nastaveno tak,že svému příspěvku dotyčný hlas dát nemůže.Ale to by se zase muselo přihlašovat,registrovat atd....:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Ja zas musím napísať, že ma tentokrát príspevky mierne povedané zaskočili. Čakala som záplavu kominárikov pre šťastie, lány štvorlítkov, ružovučké prasiatka, cengajúce podkovičky a podobne, ktorých popravde ... je ich ako šafránu. Chápem, že žienky chcú ukázať svoju tvorbu a publikácia v časopise je celkom slušná méta, nehovoriac o ďalšej prípadnej spolupráci, ale nie vždy by malo ísť o "zúčastním sa".

    OdpovědětVymazat

Díky za reakci :-)