KOLIK ČASU ZBÝVÁ DO PŘÍŠTÍ PRAKTICKÉ ŽENY


čtvrtek 28. března 2013

Velikonoce za náma a před náma

Redakční Velikonoce jsme si užívali před dvěma měsíci, když jsme sestavovali velikonoční číslo a tím úžasným quillingovým vajíčkem na titulu. Na naší facebookové stránce Holky v akci právě vypukly. A ta pravé si teprve užijeme tento víkend.
A protože jsou holky našeho kreativního klubu zvídavé, jednu z redaktorek napadlo vyhlásit malou velikonoční anketu. Tak její nápad šířím dál, taky mě to zajímá:

FOTO KATEŘINA

Malá velikonoční anketa:
Minulý týden proběhla u nás v Blansku menší velikonoční výstava. Každoročně se na ni chodím podívat (hlavně pro inspiraci) a většinou tam kupujeme pomlázku pro syna. Letos na výstavě prodávali tyto krásné pomlázky z pedigu a prostě jsem neodolala. Moc se mi líbily. Jsou velmi netradiční. U nás se v pondělí tradičně bere klasická pomlázka z proutků zdobená stužkami, případně někteří pánové berou i velkou vařečku ozdobenou mašličkou.

Vždycky mě zajímalo, jaké jsou v jednotlivých oblastech zvyky. Ráda bych se vás proto zeptala, jestli vaši manželé, synové, tatínkové dodržují tradici a také chodí na pomlázku a jaký "instrument" si berou s sebou. Budu moc ráda, když nám napíšete, jaké jsou právě u vás zajímavé velikonoční zvyky, či jak říkáte pomlázce ve vašem kraji! (Redaktorka Kateřina)

 Na adrese www.facebook.com/holkyvakci můžete Kateřině vzkázat jaké zvyky držíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za reakci :-)