KOLIK ČASU ZBÝVÁ DO PŘÍŠTÍ PRAKTICKÉ ŽENY


čtvrtek 9. srpna 2012

Brownies podle Martina Škody v podání Zuzany

O kuchařce Martina Škody jsme psali. Zuzana si ji pak odvezla na chalupu a vyzkoušela pár receptů. Tak dávám jeden k dobru i tady. A protože Zuzana miluje brownies, dalo se čekat, že prubne právě je:


Čokoládové brownies s oříšky

na těsto:
3 velká vajíčka
hrst vyloupaných lískových oříšků
220 g krupicového cukru
160 g kvalitní hořké čokolády
200 g másla
4 lžíce kakaa
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
50 g hladké mouky

na servírování
kůra z 1/2 pomeranče

Troubu předehřejeme na 170 °C. Máslo a rozlámanou čokoládu dáme do misky a tu položíme na hrnec s vroucí vodou tak, aby se nedotýkala vody. Mezitím v další misce vyšleháme vajíčka s cukrem do jemné směsi. Čokoláda se během té doby rozpustí a bude hezky krémová. Misku z hrnce sundáme a začneme přidávat další suroviny. Nejprve vmícháme prosetou mouku s kypřícím práškem a kakaem, pak přidáme podrcené oříšky a nakonec vmícháme ušlehaná vajíčka. Celou směs naposledy pečlivě promícháme a vlijeme do připraveného pekáčku (o velikosti asi 30x20 cm). Můžete ho předem vyložit pečicím papírem nebo vymazat máslem, aby se těsto nelepilo.
Brownies pečeme asi 30-35 minut; čím kratší dobu je v troubě necháme, tím bude uvnitř mazlavější – správně by měly být krásně křupavé na povrchu, ale měkké uvnitř. Upečené těsto necháme při pokojové teplotě vychladnout.
Pomeranč pečlivě omyjeme. Brownies nakrájíme a ozdobíme strouhanou pomerančovou kůrou; servírujte samotné nebo s dobrou kávou či čajem.

A Zuzana k tomu dodává: "Rychlé a výborné! Jenom jsem místo lískových oříšků dala vlašské. Zkuste to..."
Zkuste čokoládové brownies s ořechy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za reakci :-)