KOLIK ČASU ZBÝVÁ DO PŘÍŠTÍ PRAKTICKÉ ŽENY


pondělí 15. října 2012

Perníkové pondělí


No, začalo skvěle. Všechno promyšleno, nachystáno, stavíme perníkové chaloupky a zdobíme pana Perníčka. Poslední ranní akce, o které jsem se zmínil ráno a dáme to. Kontrolní telefon málem všechno zbořil. My se ale nevzdáváme a máme přátele!
Zjistil jsem, že se do plánu vloudila chybička a zatímco všichni už mířili do Jesenice,  Jana zůstala v redakci, což  sice bylo v plánu, protože měla ještě pracovní schůzku, ale... Pavlína už byla skoro u cíle bez Jany – nějak jsem jí zapomněl říct, že Janu v redakci vyzvedne :-))) To v plánu nebylo!
Když jsme tuhle lapálii  ohlásili do Jesenice, kde už byl kompletní tým TEKA a polovina týmu PAJA, propadla tam malá panika. A kdo vlastně měl připravit Perníčky, součást akce. Uklidnili se, když zjistili, že záchrana právě přijíždí. Tým ZULA to jistí!!!!
Tým PAJA byl ovšem najednou v oslabení, ale co víc i v ohrožení, že perníkovou chaloupku nepostaví. Jana totiž měla u sebe část nezbytných rekvizit.
Povolávám tajnou posilu, kamarádku Moniku, asistentku šéfredaktorky Vlasty. Já žádnou asistentku nemám a Monika nám vždycky ve svízelné situaci vypomůže, když může :-)) Má nás ráda! Jana ještě neskončila nutnou pracovní schůzku a už měla objednané taxi. Dík Moniko!
Jedeme dál, obrazem i slovem. Bylo to výživné kreativní pondělí.
Pavlína, polovička týmu PAJA se rozjela. A všichni jsme zase zašli, jak jí jde tvoření od ruky.
Položte kousek od Pavlíny modelovací hmotu a za chvíli z ní začne tvořit. Tuhle sovu udělala nad plán. K její chalupě z perníku se nehodila, ale tým ZULA sově našel uplatnění.
Jana už dorazila a hned se přidala. Tým PAJA je kompletní.
Hrubá stavba, hrubě řečeno. Poznamenávám, že mi to připomíná Trosky, ale  PAvlína s JAnou to ignorují.

Tým TEKA se snaží. Je pověřen postavit chaloupku naslano. Do našeho perníkového klání sice téma trochu nezapadá, ale na druhou stranu, neholdujete-li perníku a sladkostem, pak je jejich řešení skvělá volba. "Takovou snídani bych brala a ocenila," poznamenala Zuzana.
Kačenka si užívá.
TEKA je tým, který má tah na branku. V případě, že budete stavět nějakou podobnou chaloupku, pak byste měli vědět, že Kiri je skvělé lepidlo. Spojíte cokoli!
Kačenka si hraje. Nebojte se těch kudel v pozadí. Párkový pejsek je prostě skvělý!!!!
Týmy PAJA a TEKA v akci. Tým ZULA je handicapovaný – teď fotím :–)
Zuzana patlá zelenou marcipánovou hmotu. "Nevadí ti, že ji asi nebudeme potřebovat?" ptám se. "Nevadí, ono se to hodí!" Jo, pak se hodilo :-))))
Pavlína se snaží o nemožné (vyhrát nad šéfredaktorem), Tereza s Kačenkou si stavbu chaloupky naslano užívají!  Ale dobře vím, že Pavlína jenom klame tělem a pak budeme všichni čubrnět. Překlad pro mladší čtenářky: budeme čumět. Pro nejmladší čtenářky: budem zírat!
ZUzana nepropadla sprejerství, ta piksla je moučkový cukr a bude se fotit zasněžená chalupa.  TEreze vadí zlom  v pozadí, je to blbě, ona to jako profesionální fotografka ví. Takže pozadí změníme.  Chaloupka je perníková a uvádí ji tým ZULA. Já už jenom přihlížím. Ta Pavlínina sněžná sova je skvělá!
Seznamte se: pan Perníček. Už má za sebou pokus o vodníka (jo, zelená hmota přišla nakonec k užitku), před sebou má ještě kariéru kuchaře (poznámka sparringpartnerky "To je kuchař!" posílila moji kreativní snahu, dík ZU), a pak jsem se trochu kreativně rozjel. Fotbalista... Blodýna... Kde je důkaz? Ten najdete v prosincové Praktické ženě, která vyjde začátkem listopadu.  Pokud šéfredaktor schválí trochu choulostivějšího perníčka. Záleží na lobbingu. Já si myslím, že to nějak na stránky časopisu protlačím :-)))

A všechno to naše kreativní tvoření a hemžení a pokusy, ale hlavně výsledek uvidíte v Praktické ženě, která vyjde 8. listopadu. Neseme kůži na trh, ale na druhou stranu, jsou naše postupy a návody prověřené. Jenom nesmíte nečíst v návodu poslední bod. Moje cukrová poleva (slouží jako lepidlo) byla bezkonkureční až na to, že pomalu usychala. Pominul jsem totiž poslední bod, že do našlehaného bílku (jo skvěle) smíchaného s cukrem a trochou citronové šťávy ještě patří trocha solamylu. No prostě jsem se nějak zakecal a na solamyl zapomněl. Ale pokud se taky zakecáte, tak není nic ztraceno, jenom trvá delší čas než všechno zaschne...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za reakci :-)